CARNE MECHADA
Heerlijk Antilliaans draadjesvlees!
Ingrediënten:
Dit heb je nodig voor 2 personen:
- 500 gram rundvlees
- 1 ui, gesnipperd
- halve madame Jeannette peper
- 1 paprika, in blokjes
- 3 tenen knoflook
- 1 eetlepel Worcestershiresaus
- theelepel gemalen komijn
- klein blikje tomatenpuree
- 2 eetlepels olijfolie
- zout en peper naar smaak
Zo maak je het:
- Plaats het vlees in een pan en vul het aan met water tot het vlees onderstaat. Voeg een theelepel zout toe.
- Kook het vlees twee uur totdat het gaar is.
- Laat afkoelen, haal het vlees uit het water. Zet het water apart.
- Trek het vlees met twee vorken uit elkaar, zodat het allemaal losse draden worden.
- Fruit de ui, knoflook, paprika en Jeanette peper op laag vuur. Voeg het vlees toe.
- Voeg zout, peper en komijn toe, bak 5 minuten.
- Voeg een beetje kookwater van het vlees toe, samen met de tomatenpuree en de Worcestershiresaus.
- Kook het vlees nu nog 15 minuten op laag vuur.
- Serveer met rijst. of doe het lekker tussen een broodje
Eet smakelijk!