RECEPT VAN DE WEEK (WEEK 48)

CARNE MECHADA

Heerlijk Antilliaans draadjesvlees! 

Ingrediënten: 

Dit heb je nodig voor 2 personen:  

  • 500 gram rundvlees 
  • 1 ui, gesnipperd 
  • halve madame Jeannette peper 
  • 1 paprika, in blokjes 
  • 3 tenen knoflook 
  • 1 eetlepel Worcestershiresaus 
  • theelepel gemalen komijn 
  • klein blikje tomatenpuree 
  • 2 eetlepels olijfolie 
  • zout en peper naar smaak 

Zo maak je het: 

  • Plaats het vlees in een pan en vul het aan met water tot het vlees onderstaat. Voeg een theelepel zout toe. 
  • Kook het vlees twee uur totdat het gaar is. 
  • Laat afkoelen, haal het vlees uit het water. Zet het water apart. 
  • Trek het vlees met twee vorken uit elkaar, zodat het allemaal losse draden worden. 
  • Fruit de ui, knoflook, paprika en Jeanette peper op laag vuur. Voeg het vlees toe. 
  • Voeg zout, peper en komijn toe, bak 5 minuten. 
  • Voeg een beetje kookwater van het vlees toe, samen met de tomatenpuree en de Worcestershiresaus. 
  • Kook het vlees nu nog 15 minuten op laag vuur. 
  • Serveer met rijst. of doe het lekker tussen een broodje 

 Eet smakelijk! 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »
Instagram