RECEPT VAN DE WEEK 19-01-2021
BORSJT
De rode biet geeft deze van oorsprong Oekraïense gevulde maaltijdsoep smaak, aroma en kleur. |
- 2 personen
- 15-30 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 wortel
- 500 gram gare rode bieten
- 3 kleine aardappelen
- 1 eetlepel olie
- ¼ groentebouillontablet met minder zout
- 3 eieren
- peper
- azijn
- 2 eetlepels dille (vers of diepvries)
- 4 volkoren boterhammen
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui in snippers en de wortel in plakjes. Houd 1 biet achter. Snijd de rest van de bietjes in blokjes.
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
- Fruit de ui in de olie glazig.
- Voeg de wortel, de blokjes biet, de blokjes aardappel, 400 ml water met het stukje bouillontablet toe. Breng dit aan de kook en laat het 20 minuten zacht koken.
- Kook de eieren hard. Laat ze afkoelen.
- Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine glad.
- Pel de eieren en hak ze grof.
- Rasp de overgebleven biet grof.
- Roer de geraspte biet door de soep en maak de soep op smaak met peper en wat azijn.
- Garneer de soep met dille en geef de gehakte eieren en brood erbij.
Informatie over dit recept
Rode biet is deze maand (januari) een seizoensproduct. |
Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven. |
Past in dieet
- Caloriearm
- Met weinig zout
- Bij diabetes
- Vrij van melk
Voedingswaarden per persoon
Recept | |
Energie | 455 kcal |
Eiwit | 20 gram |
Koolhydraten | 55 gram |
Waarvan suikers | 15 gram |
Vet | 15 gram |
Waarvan verzadigd vet | 3 gram |
Vezels | 15 gram |
Zout | 1,5 gram |