Recept van de week 33: Hartige Franse Uientaart

 

 

 

 

 

 

RECEPT VAN DE WEEK (WEEK 33)

HARTIGE FRANSE UIENTAART

(GRATIS kopie verkrijgbaar in het folderrek naast de ingang)

 

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht Ingrediënten
  • Gebruik kwark in je beslag en je hartige taart steelt de show.
  • 600 gram uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Provençaalse kruiden
  • 200 gram volkorenmeel
  • ½ zakje bakpoeder
  • 200 gram magere kwark
  • 5 ansjovisfilets (blikje)
  • 1 eetlepel pijnboompitten

Bereiding

  1. Pel de uien en snijd ze in ringen.
  2. Pel het teentje knoflook en snijd hem klein.
  3. Fruit de uien en de knoflook in de olie op klein vuur zacht.
  4. Voeg 2 theelepels Provençaalse kruiden en wat peper toe.
  5. Warm de oven voor op 175° C.
  6. Meng het meel met het bakpoeder.
  7. Kneed in de keukenmachine of met de hand het met de kwark en 1 eetlepel Provençaalse kruiden tot een soepel deeg.
  8. Druk ¾ van het deeg in een ingevette ronde vorm en schep het uienmengsel erop.
  9. Verdeel de ansjovisfilets er over.
  10. Strooi de pijnboompitten er over.
  11. Rol de rest van het deeg uit en snijd het in repen.
  12. Leg de deegrepen op de uien.
  13. Bak de taart in de oven in 20 minuten gaar en lichtbruin.

Menusuggestie

Lekker met komkommersalade.

Hiervoor heb je nodig…

  • ½ komkommer
  • 1 bosuitje
  • azijn

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 655 kcal 675 kcal
Eiwit 25 gram 25 gram
Koolhydraten 90 gram 90 gram
Waarvan suikers 15 gram 20 gram
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 20 gram 20 gram
Zout 1,7 gram 1,7 gram

 

Bron: Voedingscentrum.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »
Instagram